l

Serviciile pe care le ofera AJOFM Galati

Consultanta pentru inceperea unei afaceri

Consultanta si asistenta pentru inceperea unei activitati independente sau pentru initierea unei afaceri se acorda, la cerere, persoanelor in cautarea unui loc de munca, sub forma de servicii juridice, de marketing, financiare, metode si tehnici eficiente de management si alte servicii de consultanta. >>>

Servicii de preconcediere

In cazul unor restructurari ale activitatii care pot conduce la modificari substantiale ale numarului si structurii profesionale a personalului, angajatorii au obligatia sa înstiinteze agentiile pentru ocuparea fortei de munca în vederea adoptarii unor masuri pentru combaterea somajului si prevenirea efectelor sociale nefavorabile. >>>

Informarea si consilierea profesionala

Informarea si consilierea profesionala constituie un ansamblu de servicii oferite persoanelor in cautarea unui loc de munca, in mod gratuit. >>>

Medierea muncii

Serviciile de mediere a muncii reprezinta punerea in legatura a angajatorilor cu persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, in vederea stabilirii de raporturi de munca sau de serviciu. Agentiile Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Galati identifica locurile de munca vacante, iar participarea la serviciile de mediere este obligatorie pentru somerii care beneficiaza de indemnizatie de somaj.

Cursuri de calificare si recalificare

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca organizeaza, gratuit, cursuri de calificare/recalificare pentru someri. Persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca li se ofera astfel posibilitatea dobandirii cunostintelor teoretice si practice specifice unei noi meserii care sa mareasca sansele ocuparii unui loc de munca.

Stimularea mobilitatii fortei de munca

Persoanele care, in perioada in care primesc indemnizatia de somaj, se incadreaza in munca intr-o localitate aflata la peste 50 km de domiciliu, beneficiaza de o prima de incadrare, egala cu doua salarii minime brute pe tara, in vigoare la data incadrarii.

Subventionarea locurilor de munca

Angajatorii care incadreaza in munca, pe perioada nedeterminata, someri in varsta de peste 45 de ani sau someri intretinatori unici de familie primesc, timp de 12 luni, o suma reprezentand un salariu egal cu indicele social de referinta, avand obligatia de a mentine raporturile de munca timp de 2 ani.

 

Serviciul de creditare

Creditele cu dobânda subventionata sunt acordate întreprinderilor mici si mijlocii, unitatilor cooperatiste, asociatiilor familiale si persoanelor fizice autorizate sa desfasoare activitati independente si somerilor care înfiinteaza societati în scopul crearii de noi locuri de munca, din care minimum 50% pentru someri.


Meniu navigare:

prima pagina ::: proiecte ::: informatii publice ::: cursuri ::: declaratii de avere ::: cariere

Pagini recomandate:

ANOFM ::: MMSSF ::: GUVERN ::: PRESEDINTIE ::: VIRCOUNS
::: CISICA ::: SELF EMPLOYMENT ::: EURES :::


Intrebari si raspunsuri:

Ce este scrisoarea de intentie?
Cum ar trebui intocmit un CV?
Cum se desfasoara interviul?
Care sunt posibilele intrebari?

Model de CV european >>>

AJOFM Galati © 2006